MARIE

In het voorjaar van 2011 kwam mijn allertrouwste jeugdvriend Christiaan Neu aan me vragen of ik tijd en energie wou steken in zijn afstudeerproject ‘Marie’. Door vele jaren te studeren in ‘the U.K.’ had hij zijn scenario in het Engels geschreven en vroeg hij me of ik een adaptatie wou maken naar het Nederlands. Met veel enthousiasme begon ik aan deze opdracht en werd ik stelselmatig betrokken in alle stappen van het proces om tot de uiteindelijke draaidagen in Baschleiden, Luxemburg te komen in september 2011.

We hadden de eer en het genoegen om samen op de koffie te gaan bij Maaike Neuville, Lucas Van Den Eynde en Lea Couzin, a.k.a. Merlina. Hartverwarmende ontmoetingen die ertoe hebben bijgedragen dat ze ons project artistiek wensten te ondersteunen met hun geweldige acteertalenten.

DSC_0281

Productioneel gezien wenste ES BROADCAST MEDIA deze jonge wolven uit Kuringen ook volledig te ondersteunen opdat ze een mooie versie het verhaal van Chris zouden kunnen brengen op het witte doek. Het werd een onvergetelijke ervaring.

Op de laatste draaidag van Lucas hielden we een heuse BBQ die zijn weerga nu nog steeds niet kent. Lucas zat als één van de eersten aan tafel en begon enthousiast bij elk toekomend crew of castlid  uitbundig ‘Happy Birthday’ te zingen. Iedereen zong uitbundig mee. Als productiemanager zat ik,  gezien de voorbereidingen met Chris voor ’s anderendaags, als één van de laatsten aan tafel. Haast de voltallige cast en crew zong, uit volle borst, voor mij de meest memorabele versie van de verjaardagsklassieker . Een geweldige herinnering die ik nu nog steeds durf op te roepen als het leven al eens even tegenzit.

DSC_0310

In de post-productie vroeg Christiaan me wie we mogelijks zouden kunnen aanspreken voor de muziek. Ik dacht meteen aan de Limburgse componist Wouter Lenaerts die enkele jaren eerder ook de compositie ‘Fabella’ maakte naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van onze harmonie. Hij stuurde me enkele werken door maar ‘La Ruelle Secrète’, een compositie voor fluit en harp, stak er met kop en schouders bovenuit.

Enkele weken later belde Christiaan me op een zekere avond en vroeg: “Wim ik zit met de film elke dag al in montagekamer en heb totaal geen idee wat wel goed zou zijn of zou werken als teaser. Wilt gij voor mij zo goed zijn om iets in elkaar te puzzelen?” Over dergelijk verzoek moest ik zelfs geen miliseconde twijfelen en ijverig kroop ik na ontvangst van de gegradeerde beelden achter mijn montagetafel. Christiaan zijn blik toen we samen voor het eerst de gemonteerde beelden doornamen is er ééntje die me nog lang zal bijblijven.

Op de première in Londen in het voorjaar van 2012 maakte Chris er een erezaak van dat ik hierbij samen met hem op aanwezig zou zijn. Los van het eindproduct en de aanwezigheid op internationale filmfestivals, is onze weg er naartoe, één die haast even mooi is als de film zelf.

© Foto’s & Beelden – All Rights Reserved by TITAN PRODUCTIONS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s