HED DJE VUUR GEMAK PIET KUSTERS?

Sinds ik de jonge Piet Kusters in 2007 het advies gaf om na zijn eerste goochelperformance eens een kijkje te nemen naar de adaptatie van The Prestige, een film van mijn cinematografische held Christopher Nolan, heeft hij steevast de gewoonte om iedere artistieke beslissing waar hij mee worstelt aan mij voor te leggen. Hij beseft dat hij er aan mij een trouwe bondgenoot heeft bij gekregen en de geheimen veilig zitten.

“The secret impresses no one. The trick you use it for is everything!”

In augustus 2013 stond in Kiewit op de Pukkelpopweide de Boiler Room on fire en niemand minder dan Piet Kusters zelf bleek hier deels verantwoordelijk voor te zijn. Het meest legendarische filmpje, wat jammer genoeg nergens meer oline te vinden is,  bezorgde me één van de langste schaterlachen ooit.

Piet stak op verzoek van een cameraman van StuBru zijn portefeuille in brand. Om een filmpje te maken voor de website werd hem gevraagd om dat nog eens te herhalen. Na die tweede poging vloog een zekere securityman die 3x zo groot en zo stoer was als de gemiddelde Dirk Porrez hem rond zijn kraag met de historische woorden:

“Hei wordt geen vuur gemakt!”

FullSizeRender

Het leidde voor onze Piet tot een kleine social media hetze en meteen de dag erna belde Piet me of ik het zag zitten om enkele korte filmpjes te maken en enkele foto’s te nemen om zijn Facebookpagina en website wat op te smukken. Jeugdig enthousiasme dat ik niet kon laten koud worden. Met veel plezier maakten we er een onvergetelijke dag van.

IMG_0240.jpg

Vervolgens slaagde Piet erin om gedurende vele weken een vaste rubriek ‘De Tovenaar’ te veroveren in het dagelijkse magazine op één, Iedereen Beroemd.

Sindsdien is hij er als artiest enkel en alleen nog maar op vooruit gegaan. Nog gevatter, nog humoristischer maar vooral nog een betere goochelaar en menstalist dan dat ikzelf ooit voor ogen mogelijk hield.Die Kuringerse potgrond zet precies grote artistieke talenten op deze planeet…

IMG_0736

© Clips &Foto’s – WIM VANMECHELEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s