ADVENTURE WAS OUT THERE!

Het kind in ieder van ons stond blijkbaar te popelen om te mogen vertrekken want op zaterdag 2 september kon onze bus stipt om 5u in de ochtend vertrekken richting Disneyland Parijs. Het moment was dan toch eindelijk daar. Exact 20 maanden geleden kondigde ikzelf aan dat onze harmonie het plan had om er een legendarische uitstap van te maken. Met de nodige concentratie namen we in het najaar van 2016 onze auditie op en amper enkele weken later kregen wij de lovende, positieve respons dat het Disney Performing Arts programma onze kandidatuur aanvaard had en we ons konden voorbereiden op een leuk muzikaal avontuur.

Om in één van de bekendste pretparken van Europa enigzins te kunnen concurreren met een resem aan populaire attracties, was de keuze voor een up-tempo set behoorlijk evident. Performance van deze set stond zondag 3 september op onze agenda. Hierdoor konden onze muzikanten en hun reisgezelschap alvast helemaal in de sfeer van Disney komen door op zaterdag alvast kennis te maken met wat beide pretparken nog meer te bieden hadden. De één liet zich met plezier rustig onderdompelen in de magie van het Disneypark, terwijl de thrillseekers op zoek gingen naar de rollercoasters die hen de nodige adrenalinekicks konden bezorgen in het Walt Disney Studios Park.

Op zondagochtend werden we vroeg meegenomen naar de backstage van Videopolis, een grote ruimte in het themagebied Discoveryland. Na een uitgebreide soundcheck door de DPA Crew konden we vervolgens exact om 11u15 aan een 20 minuten durende set beginnen. Een muzikale set die ons publiek aangenaam kon verrassen! Met de nodige fierheid en trots voegen we dit uniek verhaal toe aan het palmares van onze vereniging en vermoed ik dat het een trip was waarop de muzikanten nog vaak zullen terugblikken.

 

TEGENGAS

Soms stapelen toevalligheden zich zo snel na elkaar op, dat het haast niet meer op toeval kan lijken. Enige tijd geleden had ik een leuk en inspirerend gesprek met bevriende Kuringenaar Roberto Rodriguez. We spraken over onze creatieve projecten, verlangens en dromen. Al snel kwamen we op het idee om een stille wens van mij te verwezenlijken en een online talkshow leven in te blazen.

Na enkele dagen denken kwam ik op de naam TEGENGAS. Met mijn talkshow wil ik eigenlijk bepaalde stereotypering of berichtgeving die door onze media al eens uit zijn context kan worden getrokken, beter proberen te kaderen. Oftewel, mijn centrale gast de mogelijkheid geven om wat ‘tegengas’ te geven op het nieuws of beeld wat van hem of haar recent is gemaakt.

Bevriende profvoetballer Robin Henkens ging heel graag op mijn verzoek in, naar aanleiding van een instagramfoto die recent diverse media haalde. Hieronder kan u de volledige eerste aflevering bekijken…

#TeamTumbler!

Lang heb ik nagedacht op welke wijze ik de ploeg van Q-Music kon bedanken voor het winnen van de Plezante Premie. Op zeker dag hoorde ik dat Sam en Maarten zullen meedoen aan de RedBullSoapboxrace op 10 september in Kluisbergen.

Onmiddellijk nam ik de telefoon en belde één van de handigste mensen van het land, mijn goede vriend Rutger Hauben, en vroeg hem of hij op korte termijn het zag zitten om dit item van onze gemeenschappelijke bucketlist te kunnen schrappen.

Met mijn liefde voor The Dark Knight, Christopher Nolan en Batman in het algemeen werd TeamTumbler geboren.

 

IMG_2207IMG_2208IMG_2204

 

 

Site Red Bull

WIM WINT PLEZANTE PREMIE Q-MUSIC!

 

Enthousiasme van voorzitter Wim Vanmechelen blaast jury radiozender Q-music omver: Wim wint een ‘Plezante Premie’ van 7000 euro voor zijn project dat blaasmuziek opnieuw op de kaart moet zetten.

AANLEIDING

De Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia uit Kuringen werd opgericht in 1908. Volgend jaar viert de muzikale vereniging haar 110-jarig bestaan. “Jongeren die in hun vrije tijd een muzikale opleiding volgen in het kunstonderwijs lijken de weg niet meer te vinden naar klassieke blaasinstrumenten. Blaasmuziek tout court krijgt nog altijd niet de waardering die het verdient in onze culturele samenleving. Precies daaraan wil onze vereniging tegemoetkomen met een gedurfd project in 2018 waarmee we blaasmuziek opnieuw op de kaart willen zetten.” Aan het woord is Wim Vanmechelen (29), enthousiast saxofonist en bezielende voorzitter van het harmonieorkest uit Kuringen.

PROJECT – JONG FRONT VOOR BLAASMUZIEK IN VLAANDEREN

“Onder de naam ‘Jong front voor blaasmuziek in Vlaanderen’ willen we met behulp van de moderne media de blaasmuziek bij het grote publiek op unieke wijze onder de aandacht brengen. Onze vereniging telt in haar rangen heel wat jonge muzikanten. Eén van hen is een beloftevolle componist uit Hasselt, Pieter-Jan Gerrits. Hij schreef recent een muzikale compositie op maat voor onze harmonie. Precies met die compositie met de wel klinkende naam ‘Tu Te Rappelles?’ willen we blaasmuziek opnieuw onder de aandacht brengen. In 2018, een jubileumjaar voor onze vereniging, plannen we een audio-opname in een professionele muziekstudio en de realisatie van een bijbehorende videoclip. Een bijzonder uniek gegeven aangezien de compositie nog nooit door een ander orkest (amateur of professioneel) uitgevoerd werd. Daarbij willen we graag gebruik maken van moderne media om op een frisse manier jongeren warm te maken voor blaasmuziek. Of hoe we met onze vereniging een jong, internationaal front voor blaasmuziek willen vormen.”

‘PLEZANTE PREMIES’ VAN Q-MUSIC

Van 2 t.e.m. 12 mei 2017 deelde de commerciële radiozender Q-music 50.000 euro aan ‘plezante premies’ uit. Om aanspraak te maken op een deel van dat bedrag moesten deelnemers hun plezant project schriftelijk voorstellen. Een jury van luisteraars, telkens voorgezeten door een bekende Vlaming (Hans Bourlon, Veronique Leysen of Ann Lemmens), nam elke dag tijdens een live-uitzending drie aanvragen onder de loep en beloonde één van de drie projecten met een plezante premie.

Daartoe reisde Heidi Van Tielen richting het landelijke Kuringen om de premie van 7000 euro persoonlijk te overhandigen aan Wim.

18402254_10155318486253011_4626480453536623807_o18401913_10155225120072440_3207576854815332392_o18320508_10155225119642440_7174148998942239383_o

Bekijk het pleidooi, de ontknoping en de warme reactie van Heidi na het bezoek in Kuringen.

© BEELDEN & AUDIO  – All Rights Reserved by MEDIALAAN

#ZODOETWIM’T

Ik koester al jaren de stille droom om een eigen radioprogramma te maken. Een programma waarin ik mijn gasten op humoristische wijze het vuur aan de schenen kan leggen en dieper kan ingaan op wat we normaal niet bespreken in een banaal, informeel gesprek. Wellicht uit angst voor de mogelijke impact van een ongezouten mening.

Aangezien we onze zolderkamer doorgaans niet als leefruimte bestempelen, besloot ik om alvast om daar mijn intrek te nemen en de ruimte stapsgewijs om te toveren tot een bescheiden Man Cave. Er is plaats voor cafésport en spel. Er hangen leuke posters, herinneringen uit mijn kot in Leuven, Ook een bescheiden streepje vrouwelijk schoon mag op deze plaats niet ontbreken.

Het concept wat daar uit voortvloeide is #ZODOETWIM’T. Een creative ingeving na het onder meer drinken van anderhalve liter Orangina op een modale maandagavond na het badmintonnen met Rob, Rutger en Piet.

Tijdens #ZODOETWIM’T nodig ik graag enkele vrienden uit op deze mythische plaats voor een gezellig onderonsje. Via enkele leuke spelletjes (darts, dobbelen, kaarten,…) mag de winnaar steeds een ongecensureerde vraag stellen aan de andere gasten. Als klap op de vuurpijl mag de winnaar ook na elke ronde een plaatje aanvragen. Daarbij wil ik uiteraard graag meer te weten komen over de muzikale smaak van mijn zoldergasten. Tot dusver heeft het al bijzonder leuke, maar ook diepzinnige gesprekken teweeg gebracht.

Aflevering 1: Rob Cuppens & Rutger Hauben

Aflevering 2: Piet Kusters & Pieter-Jan Gerrits

Coming soon:

Aflevering 3: Glenn Eerdekens & Robin Henkens

MUSIC WAS MY FIRST LOVE

Dat muziek wel degelijk mijn allereerste liefde was, daar bestaat allicht geen enkele twijfel over. Kijk gerust eens naar de legendarische VHS beelden op mijn Vimeo account die destijds door de halve familie werden opgenomen toen ikzelf te gast was in ‘de Kinderacademie’ op VTM.

Persoonlijk heb ik mogen ervaren dat mijn liefde zijn hoogtepunt kende op de dag dat ik als kleine jongen eind jaren ’90 mocht toetreden tot de lokale harmonie in Kuringen. Met een bang hartje zat ik met mijn saxofoon in een groep jonge muzikanten. De eerste keer dat je een goedklinkend muzikaal akkoord door je hele lijf hoort zinderen, is een onbeschrijflijk gevoel.

FlashForward zovele jaren later en sedert 2 jaar mag ik met veel fierheid zeggen dat ik voorzitter ben van deze unieke, geweldige, sympathieke groep muzikanten. Onze rots in de branding , dirigent Jos Cuppens doet er alles aan zodat wij amateurmuzikanten, week na week, het beste van onszelf blijven geven in de hoop om als groep onze individuele, muzikale capaciteiten te overstijgen.

Enkele jaren geleden besloot ik daarom om volgende promotievideo te maken samen met een heleboel muzikanten. Samen met Sanne Peeters draaide ik enkele unieke backstage beelden. Let vooral op het beste en laatste shot van beste kameraad Rob Cuppens dat 2 weken later werd opgenomen in de kerk van Kuringen op een avond toen de koster ijverijg bezig was met zijn dagtaken. Voor mezelf, ongepland, het beste uitbelichte beeld wat ik in heel de draaiperiode heb gemaakt.

© – Foto boven: ELS SCHEPERS

 

 

Bekijk tevens de timelapse gedurende  de voorbereidingen naar ons  laatste concert in Hasselt ‘AROUND THE WORLD IN 80 MINUTES

 

HED DJE VUUR GEMAK PIET KUSTERS?

Sinds ik de jonge Piet Kusters in 2007 het advies gaf om na zijn eerste goochelperformance eens een kijkje te nemen naar de adaptatie van The Prestige, een film van mijn cinematografische held Christopher Nolan, heeft hij steevast de gewoonte om iedere artistieke beslissing waar hij mee worstelt aan mij voor te leggen. Hij beseft dat hij er aan mij een trouwe bondgenoot heeft bij gekregen en de geheimen veilig zitten.

“The secret impresses no one. The trick you use it for is everything!”

In augustus 2013 stond in Kiewit op de Pukkelpopweide de Boiler Room on fire en niemand minder dan Piet Kusters zelf bleek hier deels verantwoordelijk voor te zijn. Het meest legendarische filmpje, wat jammer genoeg nergens meer oline te vinden is,  bezorgde me één van de langste schaterlachen ooit.

Piet stak op verzoek van een cameraman van StuBru zijn portefeuille in brand. Om een filmpje te maken voor de website werd hem gevraagd om dat nog eens te herhalen. Na die tweede poging vloog een zekere securityman die 3x zo groot en zo stoer was als de gemiddelde Dirk Porrez hem rond zijn kraag met de historische woorden:

“Hei wordt geen vuur gemakt!”

FullSizeRender

Het leidde voor onze Piet tot een kleine social media hetze en meteen de dag erna belde Piet me of ik het zag zitten om enkele korte filmpjes te maken en enkele foto’s te nemen om zijn Facebookpagina en website wat op te smukken. Jeugdig enthousiasme dat ik niet kon laten koud worden. Met veel plezier maakten we er een onvergetelijke dag van.

IMG_0240.jpg

Vervolgens slaagde Piet erin om gedurende vele weken een vaste rubriek ‘De Tovenaar’ te veroveren in het dagelijkse magazine op één, Iedereen Beroemd.

Sindsdien is hij er als artiest enkel en alleen nog maar op vooruit gegaan. Nog gevatter, nog humoristischer maar vooral nog een betere goochelaar en menstalist dan dat ikzelf ooit voor ogen mogelijk hield.Die Kuringerse potgrond zet precies grote artistieke talenten op deze planeet…

IMG_0736

© Clips &Foto’s – WIM VANMECHELEN